Nieuw bij Lumen Photo: high-end celebrity portraiture bij toonaangevende internationale fotografen
Home International Portraiture

19 NOVEMBER — Entrepeneur, socialite en fotomodel Maye Musk is een minstens zo opvallende verschijning als haar zoon: Tesla-ondernemer en rijkste-man-ter-wereld Elon Musk. Het 73-jarige fotomodel poseerde voor tijdschrift Vogue, stond naakt op de cover van Time Magazine en was te zien in een music video van Beyonce.

De New Yorkse modefotograaf Mike Ruiz portretteerde Musk meermaals. 

Trending Maye

17 NOVEMBER — De Nederlandse dichter en essayist Jacques Hamelink is dinsdag overleden, meldt zijn uitgeverij, Querido. Hamelink ontving gedurende zijn decennia omspannende schrijf-carrière diverse literaire prijzen, waaronder de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre

Karakteristieke portretfoto's door Bianca Sistermans.

Trending Hamelink

16 NOVEMBER — Comédienne en schrijfster Claudia de Breij wilde geen "scherpslijpende interviewer" zijn in de gesprekken die ze voerde met prinses Amalia. De Breij schreef, ter ere van de 18e verjaardag van de prinses, de eerste biografie over Amalia. Het boek wordt deze week gepresenteerd.

Onder andere Carmen Kemmink (beeld rechts) en Frank Ruiter fotografeerden De Breij.

Trending Claudia

15 NOVEMBER — Presentator Amber Brantsen vertrekt bij de NOS en stapt over naar Viaplay. Brantsen gaat voor de nieuwe betaalzender de studio-uitzendingen presenteren rondom de Formule 1-races. Voor de NOS presenteerde Brantsen de NOS Formule 1-podcast.

Brantsen werd op fraaie wijze geportretteerd door onder meer Ernst Coppejans (beeld rechts) en Malou van Breevoort.

Trending Brantsen 1

15 NOVEMBER — Schrijver en talkshowhost Splinter Chabot presenteert voor de NPO een nieuw Wie is de Mol? praatprogramma. In Niet de Mol praat Chabot na met afvallers van de reeks. Het online programma is te zien in januari en loopt simultaan met de veelbekeken Mol-serie op de publieke omroep.

Onder andere Lumen Photo's Ilja Keizer (beeld rechts) portretteerde Chabot.

Trending Splinter

13 NOVEMBER — De chaos die ontstond tijdens het optreden van rapper Travis Scott heeft een tiende dodelijk slachtoffer geëist. Een 9-jarige bezoeker van het Astroworld-festival overleed dit weekend. Rapper en festival-organisator Scott maakte bekend de begrafeniskosten van alle slachtoffers te betalen.

Australische topfotograaf Max Doyle portretteerde de artiest treffend.

Trending Travis Scott

08 NOVEMBER — Bekroond kunstschilder en schrijver Anton Valens is afgelopen zondag op 57-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Amsterdam. Naast zijn schilderwerk maakte Valens ook naam als schrijver; hij maakte in 2004 zijn literair debuut met Meester in de hygiëne. Valens was reeds geruime tijd ziek.

Lumen Photo's Frank Ruiter en Ivo van der Bent portretteerden Valens treffend.

Trending Valens

07 NOVEMBER — Afgelopen weekend zag F1 coureur Lewis Hamilton concurrent Max Verstappen zijn voorsprong in de strijd om het wereldkampioenschap vergroten. Tijdens de Grand Prix van Mexico eindigde de Brit eindigde tweede op het circuit Autódromo Hermanos Rodríguez; hij loopt nu 19 punten achter op de Nederlander.

Fotograaf Mike Ruiz portretteerde Lewis Hamilton op uitbundige wijze.

Trending Hamilton

22 OKTOBER — De Nederlandse topdirigent Bernard Haitink is op 92-jarige leeftijd overleden. Hij werd gezien als een van de grootste dirigenten ter wereld. Haitinks naam is vooral verbonden aan het Concertgebouworkest, ook leidde hij orkesten in onder meer Londen, Dresden en Chicago.

Haitink werd treffend gefotografeerd door de Franse portretfotograaf Olivier Roller.

Trending Haitink

20 OKTOBER — De in Turkije opgepakte Nederlandse rapper Murda is vrijgelaten, na het weekend in een cel te hebben doorgebracht. Hij mag het land echter nog niet verlaten, meldt zijn management. Murda, die ook in Turkijke grote populariteit geniet, zou zijn gearresteerd vanwege "opruiende teksten" in zijn muziek.

Het Rotterdamse foto-duo Vilain & Gai portretteerde Murda op geheel eigen wijze. Dit beeld (rechts) en meer Murda-portretten vind je in onze beeldbank.

Trending Murda

14 OKTOBER — Nieuwe beelden van Lumen Photo fotograaf Frank Ruiter: sterke portretten van onder meer acteur Emmanuel Ohene Boafo (rechts afgebeeld), filmrecensent en tv-presentator René Mioch, commentator en journalist Marcel van Roosmalen, tv-persoonlijkheid Sergio Vyent en filmregisseur en scenarist Mustafa Duygulu. 

Ontdek Frank Ruiter's volledige fotocollectie in onze beeldbank of bekijk zijn portfolio.

Trending Acteur

13 OKTOBER — Presentator en journalist Jeroen Wollaars wint dit jaar de Sonja Barend Award. Deze jaarlijkse vakprijs voor het beste televisie-interview werd dinsdag door oud-talkshowhost Sonja Barend aan Wollaars uitgereikt.

Jeroen Wollaars werd op prachtige wijze geportretteerd door Lumen Photo's Aisha Zeijpveld en Rogier Veldman

Trending Wollaars

12 OKTOBER — Het boek Stromboli van schrijfster Saskia Noort wordt door filmregisseur Michiel van Erp bewerkt tot speelfilm. Het scenario is geschreven door scenaristen Paula van der Oest en Roos Ouwehand. De opnames gaan in november van start.

Fotografen Daniel Cohen (beeld rechts) en Jan van Breda fotografeerden de filmmaker.

Trending Erp

12 OKTOBER — Regisseur Michiel van Erp verfilmt het boek Stromboli van schrijfster Saskia Noort, dit werd deze week bekend gemaakt. Eerder werden Noort's boeken De eetclub, De verbouwing en Terug naar de kust verfilmd. De cast van de film wordt binnenkort onthuld.

Saskia Noort werd geportretteerd door o.a. Mark Uyl (beeld rechts), Frank Ruiter, Iris Planting en Malou van Breevoort.

Trending Noort

08 OKTOBER — Journalist tv- en radiopresentator Sven Kockelmann maakt de overstap naar WNL. Met ingang van december is hij één van de vaste presentatoren van Op1. Kockelmann gaat het programma samen met Fidan Ekiz  presenteren.

Lumen Photo's Malou van Breevoort portretteerde Sven Kockelmann.

Trending Svenn

07 OKTOBER — Zanger Jeangu Macrooy brengt binnenkort een nieuw album uit. Macrooy heeft reeds twee albums op zijn naam staan. De zanger, die na het Eurovisie Songfestival eigenlijk rust wou nemen, bracht voor het laatst in 2019 een album uit.

Prachtige portretfoto's door onder meer Ivo van der Bent (beeld rechts), Jitske Schols, Lin Woldendorp en Marc Deurloo.

Trending Jeangu 3

06 OKTOBER — De prachtige fotocollectie van Kiki Groot is voorzien van een nieuwe reeks sterke portretten. Fotografe Kiki portretteerde recent diverse politici (zoals partijloos politicus en burgemeester Daan Prevoo, rechts afgebeeld), bestuurders, zakenlieden en schrijvers.

Ontdek Kiki Groot's volledige fotocollectie in onze beeldbank of bekijk haar portfolio.

Trending Prevoo

02 OKTOBER — Acteur Fedja van Huêt won dit weekeinde het Gouden Kalf voor zijn hoofdrol in de film De Veroordeling. De acteur nam de prijs in ontvangst tijdens 41e editie van het Nederlands Film Festival. Dit jaar werd voor het eerst één, gender-neutrale, prijs uitgereikt: het Gouden Kalf voor de beste hoofdrol.

Onder meer Wendelien Daan (beeld rechts), Iris Planting en Corné van der Stelt fotografeerden Van Huêt.

Trending Fedja

02 OKTOBER — Net binnen in onze beeldbank: prachtige nieuwe beelden van portret- en modefotografe Lin Woldendorp. Kleurrijke portretfoto's van artiesten als rapper Typhoon (beeld rechts), popgroep Goldband, zanger Jaap Reesema, maar ook beelden van schrijver Özcan Akyol, politicus Rob Jetten en activist Akwasi.

Ontdek Lin Woldendorp's volledige fotocollectie in onze beeldbank of bekijk haar portfolio.

Trending Typhoon

02 OKTOBER — Partijen uit zowel de oppositie als de coalitie uiten kritiek op demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie & Veiligheid). In een interview over Afghanistan met het Algemeen Dagblad zegt de bewindsvrouw dat mogelijk 100.000 Afghanen op weg zijn naar Nederland en dat te veel migratie leidt tot een kennistekort in Afghanistan.

De staatsecretaris werd geportretteerd door o.a. Linelle Deunk (beeld rechts) en Marcel Krijger.

Trending Broekers Knol

30 SEPTEMBER — Schrijver, acteur en filmmaker Berend Boudewijn, de echtgenoot van wijlen schrijfster Martine Bijl, brengt de bundel Van dit en dat en van alles wat uit, een selectie van Bijl's mooiste teksten. Dit doet hij om haar "toch een beetje in leven te houden", vertelt hij deze week in magazine Libelle.

Prachtige portretfoto's door onder meer No Candy (beeld rechts) en Marcel Bakker.

Trending Boudewijn

29 SEPTEMBER — Journalist en uitgever Ernst-Jan Pfauth vertrekt bij het door hem, acht jaar geleden, opgerichte journalistiek platform De Correspondent. Hij vindt zichzelf niet de juiste persoon om het bedrijf naar een volgende fase te helpen, dit meldt dagblad Het Parool.

Sterke portretfoto's door Lumen-fotograaf Frank Ruiter.

Trending Pfauth

29 SEPTEMBER — Cartoonist Kamagurka is de winnaar van de Nederlandse Inktspotprijs voor de beste politieke tekening van het parlementaire jaar. De Vlaamse tekenaar won de prijs voor de tekening Migranten, die NRC Handelsblad verscheen.

Kamagurka werd gefotografeerd door onder andere Corné van der SteltIlja Keizer (beeld rechts) en Lars van den Brink.

Trending Kamagurka

28 SEPTEMBER — De band van Douwe Bob heeft de samenwerking met de Nederlandse zanger opgezegd, dit meldt 3voor12. De musici zijn ontevreden over het recente annuleren van Douwe Bob's aangekondige tour door de zanger.

Onder andere Ernst Coppejans, Feriet Tunc (beeld rechts) en Marc Deurloo portretteerden Douwe Bob. Deze en meer beelden vind je in onze beeldbank.

Trending Douwe Bob

27 SEPTEMBER — Het boek Nu ik je zie van Merlijn Kamerling wordt bewerkt voor het theater. In het boek gaat Antonie Kamerling's zoon tien jaar na de dood van zijn vader op zoek naar een completer beeld. Benno Hoogveld regisseert de voorstelling, Marc Veerkamp schrijft het scenario.

Lumen Photo's Mark Uyl en Valentina Vos (beeld rechts) fotografeerden Merlijn Kamerling.

Trending Kamerling 2

25 SEPTEMBER — Staatssecretaris Mona Keijzer is uit het kabinet gezet. Dat maakte demissionair minister-president Mark Rutte zaterdag bekend. De positie van de CDA-politica bleek onhoudbaar na haar uitlatingen over de Coronapas, dit weekeinde in dagblad de Telegraaf.

Fraaie portretfoto's door fotografen Iris Planting (beeld rechts) en Marcel Bakker.

Trending Mona Keijzer

21 SEPTEMBER — Actrice Angela Schijf maakt dit jaar kans op de Televizier-Ster in de categorie Beste Acteur/Actrice. Schijf is genomineerd voor haar rol in de serie Flikken Maastricht. Op 14 oktober zal bekend worden naar wie de award gaat.

Onder meer Lumen Photo's Maarten Kools (beeld rechts), Dafne Ederveen en Andreas Terlaak fotografeerden Schijf.

Trending Schijf

Neem gerust contact op om uw aanstaande project of licentievraag met ons te bespreken