Van rauw realistisch tot strak en gestileerd. Wat onze fotografen verbindt: een oog voor het buitengewone en het streven naar perfectie.

28 JULI — TV-presentatrice Dionne Stax maakt de overstap van omroep AVROTROS naar Omroep MAX. De 36-jarige presentatrice maakt bij de omroep het programma Van Onschatbare Waarde en gaat daarnaast andere programma's maken voor de omroep van Jan Slagter.

Prachtige portretten door onder meer Lumen-fotografen Dafne Ederveen, Mark Uyl (beeld rechts) en Rogier Veldman.

Trending Stax

17 JULI — Nadia Moussaid treedt komende tv-seizoen aan als presentatrice van het acutaliteiten-programma Op1. Ze volgt Sophie Hilbrand op, die een van de nieuwe gezichten wordt van De Vooravond. Moussaid presenteerde vorig jaar al enkele afleveringen van Op1

Prachtige portretten van onder meer Lumen-fotografe Wendelien Daan.

Trending Nadioa

15 JULI — Misdaadjournalist Peter R. de Vries is donderdag overleden, zo heeft zijn familie bekendgemaakt. De Vries overleed aan de gevolgen van de moordaanslag op hem, eerder deze maand in Amsterdam. De Vries ontving al geruime tijd bedreigingen uit het criminele circuit.

Lumen Photo fotografen Roger Cremers, Dirk Jan van Dijk (beeld rechts) en Alek Bruessing portretteerden De Vries eerder treffend. 

Trending De Vries

15 JULI — De voetballoopbaan van Arjen Robben is voorbij. De 37-jarige aanvaller stopt een jaar na zijn comeback bij FC Groningen met voetballen. "Het voetbalhart wilde graag verder", zegt Robben op de website van de voetbalclub. "Maar de beslissing om te stoppen is eerlijk en realistisch. 

Robben werd fraai geportretteerd door Lumen Photo's Dirk Jan van Dijk en Martin Dijkstra (beeld rechts).

Trending Robben Nw

08 JULI — Staatssecretaris Stientje Van Veldhoven van Infrastructuur & Waterstaat verruilt haar positie in het demissionaire Kabinet in voor een functie bij het World Resources Institute en legt daarom haar werk in Den Haag per 19 juli neer. Haar partij D66 gaat opzoek naar een vervanger.

Van Veldhoven werd geportretteerd door Lumen Photo's Kiki Groot.

Trending Stientje

02 JULI — Zangeres Miss Montreal geeft volgend jaar maart een jubileum concert in Ahoy, Rotterdam. Montreal (echte naam: Sanne Hans) viert dan haar 15-jarig jubileum als singer-songwriter. De zangeres scoorde hits met Just A Flirt en Door de wind.

Lumen-fotografen Andreas Terlaak en Wendelien Daan (beeld rechts) portretteerden Miss Montreal.

Trending Montreal

01 JULI — Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam biedt donderdag tijdens de viering van Keti Koti, de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt gevierd, excuses aan voor de rol van Amsterdam in het slavernijverleden. Dat gebeurt tijdens de nationale herdenking.

Onder meer Lumen Photo's Frank Ruiter, Jitske Schols (beeld rechts) en Marc Driessen fotografeerden Halsema.

Trending Halsema

29 JUNI — Actrice en theatermaker Romana Vrede is genomineerd voor de Gieskes-Strijbis Podiumprijs, met een prijzengeld van € 60.000 de grootste podiumprijs van Nederland. Vrede ontvangt de nominatie voor "haar initiatieven het mainstream aanbod te verrijken."

Lumen Photo's Ernst Coppejans (beeld rechts) en Lenny Oosterwijk fotografeerden Romana.

Trending Vrede

23 JUNI — Schrijver Ronald Giphart maakt deze zomer zijn presentatie-debuut op Veronica Radio. Giphart presenteert op weekenddagen het programma Phil Collins Zegt Sorry, met een knipoog naar zijn succesvolle en verfilmde boek Phileine Zegt sorry.

Lumen Photo's Corné van der Stelt, Daniel Cohen (beeld rechts), Frank Ruiter, Paul Tolenaar en Wouter Vandenbrink fotografeerden Giphart.

Trending Giphart

17 JUNI — Actrice Carice van Houten speelt één van de hoofdrollen in een nieuwe serie-verfilming van Dangerous Liaisons, gebaseerd op het boek van Pierre Choderlos. De serie wordt geproduceerd door de Amerikaanse streamingdienst Starz. Dangerous Liaisons werd eerder verfilmd, met Glenn Close en John Malkovich in de hoofdrollen. 

Lumen Photo's Wendelien Daan schoot een serie prachtige portretten van Van Houten.

Trending Carice

17 JUNI — Cabaretier Tim Fransen start deze zomer met zijn theatertour De Mens En Ik. De nieuwe show werd door de Corona-pandemie twee keer uitgesteld. De Mens En Ik is de derde show van de afgestudeerd filosoof. Fransen won eerder de jury- en publieksprijs op het Amsterdam Studenten Cabaret Festival en het Leids Cabaret Festival

Lumen Photo's Martin Dijkstra en Alek (beeld rechts) schoten een serie fraaie portretten.

Trending Comedian

11 JUNI — Sophie Hilbrand is één van de twee nieuwe presentatoren van het tv-programma De Vooravond, de dagelijkse talkshow op NPO1. Hilbrand neemt de presentatie voor haar rekening samen met advocaat Khalid Kasem. Beide nieuwe 'anchors' vervangen Fidan Ekiz en Renze Klamer die De Vooravond verlaten.

Lumen Photo's Feriet Tunc en Rogier Veldman portretteerden Hilbrand.

Trending Hilbrand

11 JUNI — Advocaat Khalid Kasem is één van de twee nieuwe presentatoren van het tv-programma De Vooravond, de dagelijkse talkshow op publieke omroep NPO1. De tweede nieuwe presentator is Sophie Hilbrand. Beide nieuwe 'anchors' vervangen Fidan Ekiz en Renze Klamer die De Vooravond per direct verlaten.

Khalid Kasem werd geportretteerd door Linelle Deunk.

Trending Kasem

11 JUNI — Violist André Rieu hervat in het najaar zijn internationale tournee. De 71-jarige artiest speelt in oktober en november met zijn orkest in onder meer Chili, Uruguay, Israël, Oostenrijk en Duitsland. Dat maakte de Stradivarius-speler uit Limburg bekend. In december geeft Rieu ook voor het eerst sinds de lockdown van 2020 weer een concert in Nederland. 

Fraaie portretten door Lumen Photo's Iris Planting en Rogier Veldman.

Template  Rieu

10 JUNI — Jandino Asporaat staat komende herfst in de Nederlandse theaters met zijn nieuwe solo-voorstelling Opgefokt!, de voorstelling werd eerder uitgesteld vanwege Covid-19. In zijn nieuwe thetaterprogramma praat de komiek en theatermaker over "het Nederland van vroeger".

Onder meer Lumen Photo's Andreas Terlaak, Corné van der Stelt en Alek (beeld rechts) portretteerden Jandino Asporaat.

Trending Asporaat

10 JUNI — We laten je graag kennis maken het werk van onze fotografen. Dit maal staat het Spotlight op fotografe Kiki Groot. Kiki maakte naam met haar ingetogen portretten van veelal, maar niet uitsluitend, politici, bestuurders, wetenschappers en zakelijke kopstukken. Onder andere het FD, de Volkskrant en Het Parool publiceren haar werk.

Kiki is eveneens beschikbaar voor uw foto-opdracht. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Trending Spotlight

07 JUNI — Schrijver A.L. Snijders is op 83-jarige leeftijd overleden, meldt zijn uitgever. Snijders stond bekend als de meester van het 'zeer korte verhaal', een genre dat door hem zelf was bedacht. In 2010 won hij de Constantijn Huygens Prijs.

Snijders werd op fraaie wijze geportretteerd door Bianca Sistermans, Jitske Schols en Krijn van Noordwijk (beeld rechts).

Trending Snijders

06 JUNI — Zanger Rob de Nijs, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, wil nog één keer vlammen op een Nederlands podium en hoopt dat het gaat lukken om afscheid te nemen van zijn fans. In België staat deze herfst een show van de 78-jarige zanger gepland.

Portretfoto's door Lumen's o.a. Andreas Terlaak, Jeroen Hofman en Jitske Schols (beeld rechts).

Trending De Nijs

04 JUNI — Zanger en acteur Jim Bakkum staat komend najaar op de planken met zijn Frank Sinatra theatertour. In de show genaamd Sinatra - Under His Skin brengt de 33-jarige zanger bekende en minder bekende nummers van de Amerikaanse crooner. 

Lumen Photo's Carmen Kemmink, Paul Tolenaar (beeld rechts) en Anke van der Meer portretteerden Bakkum.

Trending Jim Bakkum

04 JUNI — De Champions League-uitzendingen op RTL 7 zullen komend seizoen worden opgeluisterd door commentaar van Wesley Sneijder. De voormalig prof-voetballer zal als analist te zien zijn voor en na de wedstrijden, meldt RTL.

Lumen Photo's Frank Ruiter schoot een serie fraaie zwart-wit portretten van de oud-international.

Trending Wesley

31 MEI — Pianiste Iris Hond geeft deze zomer tien concerten in het Amsterdamse Concertgebouw. Met deze concertreeks eert zij de Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Hond staat bekend om haar bijzondere uitvoeringen van het werk van Einaudi. 

Prachtig beeld geschoten door o.a. Carmen Kemmink, Maarten Kools (beeld rechts) en Rene van der Hulst.

Trending Iris Hond

28 MEI — Benedetta, de nieuwe Franstalige film van de markante Nederlandse regisseur Paul Verhoeven wordt in juli getoond op het  Cannes Filmfestival in aanwezigheid van de filmmaker. 

Fraaie portretfoto's geschoten door onder meer Corné van der Stelt, Erik Smits, Frank Ruiter, Krijn van Noordwijk (beeld rechts) en Mark Uyl.

Trending Verhoeven

28 MEI — Johan Derksen zet met ingang van 2022 een punt achter zijn tv-carrière, vertelt hij in het Algemeen Dagblad: "Het heeft lang genoeg geduurd, ik ga dit niet missen", aldus de bekende voetbalanalist.

Fraaie portretfoto's geschoten door Andreas Terlaak, Frank Ruiter, Goffe Struiksma(beeld rechts) en Paul Tolenaar.

Trending Derksen

21 MEI — De Vlaamse filmregisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseren voor de Amerikaanse studio Warner Bros. de nieuwe Batgirl-film, zo werdt woensdag bekendgemaakt. Het de tweede grote Hollywood-film voor het duo, dat eerder in de VS debuteerde met het tweede vervolg op Bad Boys.

El Arbi en Fallah werden geportretteerd door Lumen Photo-fotografen Filip Van Roe en Athos Burez.

Trending Regisseurs

06 MEI — Prachtig nieuw werk van Lumen Photo-fotograaf Maarten Kools. Fraaie portretten van onder meer actrice/schrijfster Joy Delima (beeld rechts), populair vlogger en social media-persoonlijkheid Dylan Haegens en actrice Marian Mudder. 

Deze foto en meer portretbeelden vind je terug in Maarten's fraaie Lumen-collectie.

Trending Delima

29 APRIL — Gelauwerd Marokkaans-Nederlands schrijver Hafid Bouazza (51) is na een ziekbed overleden. Bouazza gold als één van de belangrijkste schrijver van een golf nieuwe auteurs met een migratieachtergrond. 

Lumen Photo's Alek, Bianca Sistermans (beeld rechts), Ernst Coppejans en Jan van Breda portretteerden Bouazza.

Trending Bouazza