Neu bei Lumen Photo: hochwertige Promi-Porträts von unserer Londoner Partner-Agentur Kintzing.
#DOTAN

05 NOVEMBER • Dotan werkt aan een nieuw album, dit laat de Nederlands-Israelische zanger deze week weten op Twitter. Het laatste album van de Dotan, 7 Layers, stamt uit 2014. Het nummer Home van dat album behaalde topposities in de Nederlandse en Belgische hitlijsten.

Dotan werd geportretteerd door Frank Ruiter (beeld rechts), Jitske Schols, Julie Blik en Mark Uyl.

Trending Dotan
Trending De Kanter
#WANDA DE KANTER

03 NOVEMBER • De Nederlandse anti-tabakslobby heeft vrijdag een belangrijke rechtszaak gewonnen met mogelijk verstrekkende gevolgen voor de verkoop van sigaretten. De gerechtelijke uitspraak was het slotstuk van een jarenlange juridische procedure tegen de NVWA. Mede-initiatiefnemer en longarts Wanda de Kanter meldt "dolblij te zijn met de uitspraak."

Wanda de Kanter werd geportretteerd door onder meer Anouk van Kalmtout (beeld links), Jitske Schols, Jiri Büller en Linelle Deunk.

#Mariëlle Tweebeeke

31 OKTOBER • Journaliste Mariëlle Tweebeeke heeft maandagavond voor de tweede keer in haar carrière de Sonja Barend Award gewonnen. De presentatrice krijgt de vakprijs voor het beste televisie-interview voor haar gesprek met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky eerder dit jaar.

Onder andere Lumen Photo's Erik Smits (beeld rechts) en Wendelien Daan fotografeerden Tweebeeke.

Trending Tweebeeke
Trending Den Besten
#TIM DEN BESTEN

23 OKTOBER • In de nieuwe zes-delige televisieserie Timmyland zoekt tv-presentator Tim den Besten uit wat er komt kijken bij het besturen van een land. Voor het jeugdprogramma interviewde Den Besten ondermeer premier Mark Rutter en Koning Willem-Alexander. De serie is vanaf 13 november te zien bij de Publieke Omroep.

Tim den Besten werd op fraaie wijze geportretteerd door onder meer Carmen Kemmink, Jouk Oosterhof (beeld links) en Ilja Keizer.

#ESTHER OUWEHAND

11 OKTOBER • Esther Ouwehand, leider van de Partij voor de Dieren, trekt zich tijdelijk terug uit de Tweede Kamer. Ze is overbelast, meldt haar partij in een verklaring op de website. "Wie strijdt tegen roofbouw op de aarde, doet er goed aan om óók onder ogen te zien wanneer er roofbouw plaatsvindt op haarzelf", schrijft Ouwehand in een verklaring op Twitter. 

Portretfoto's door Andreas Terlaak, Frank Ruiter (beeld rechts) en Jiri Büller.

Trending Ouwehand
Trending Kristen
#Kirsten van Teijn

11 OKTOBER • Cabaretière Kirsten van Teijn heeft maandagavond de Neerlands Hoop, de prijs voor het grootste cabarettalent van het jaar, gewonnen. Zij won de prestigieuze prijs voor haar voorstelling (S)Experiment. De jury is enthousiast over de "opzwepende, moderne en urgente voorstelling. De fysiek sterke cabaretière is gegroeid in haar eigenheid en vond een plek voor al haar talenten."

Fotograaf Frank Ruiter portretteerde Van Teijn.

#KEES VAN DER SPEK

11 OKTOBER • Omroep KRO-NCRV onderzoekt zestien zaken uit het tv-programma Spoorloos waar een fixer bij betrokken was wiens integriteit ter discussie staat. Aanleiding voor het onderzoek is een nieuwe aflevering van Oplichters Aangepakt van misdaadjournalist Kees van der Spek. De publieke omroep bevestigt inmiddels twee ‘mismatches’.

Krachtige portretten door Lumen Photo-fotograaf Corné van der Stelt.

Trending Spek
Trending Wolffers
#IVAN WOLFFERS

07 OKTOBER • De Nederlandse schrijver en hoogleraar Ivan Wolffers is vrijdag op 74-jarige leeftijd overleden, dit maakte uitgeverij De Arbeiderspers vandaag bekend. Wolffers was reeds geruime tijd ziek. De schrijver van fictie, non-fictie en kinderboeken werd bij leven onderscheiden met onder meer de Mary Zeldenrustprijs en Van Walreeprijs.

Krachtige portretten door Jitske Schols (beeld links), Linelle Deunk en Paul Tolenaar.

#TIM HOFMAN

06 OKTOBER • Tim Hofman heeft donderdag tijdens het Televizierring-gala de award voor 'beste presentator' in ontvangst genomen. Hofman ontving de prijs voor de presentatie van zijn tv-programma BOOS. Het is de tweede keer dat Hofman de prijs won.

Frank Ruiter (beeld links), Lin Woldendorp en Corbino portretteerden Tim Hofman.

Trending Hofman New
Trending Louis
#LOUIS VAN GAAL

05 OKTOBER • De Nederlandse documentaire LOUIS van filmmaker Geertjan Lassche wordt gretig afgenomen in het buitenland. De film waarin voetbaltrainer Louis van Gaal gedurende drie jaar op de voet wordt gevolgd, is naast Nederland ook te zien in Spanje, België en Engeland. De productie is vanaf komende maand eveneens te zien in Duitsland. 

Prachtige portretten door o.a. Lars van den Brink (beeld rechts) en Martin Dijkstra.

#NIEUW WERK: FRANK RUITER

05 OKTOBER • Prachtig nieuw werk van Lumen Photo-fotograaf Frank Ruiter. Onder andere sterke portretten van modeblogger en presentatrice Anna Nooshin (afgebeeld), oud-wielrenner en sportcommentator Stef Clement en tv-persoonlijkheden Charisa Chotoe en Tim Hofman.

Ontdek meer werk van fotograaf Frank Ruiter.

Trending Nooshing
Template Leonie
#Leonie ter Braak

05 OKTOBER • TV-presentatrice Leonie ter Braak ruilt werkgever SBS in voor tv-zender RTL. Dit meldt het management van de 42-jarige Ter Braak. Momenteel is ze één van de gezichten van talkshow HLF8. Ter Braak heeft een contract voor drie jaar getekend en begint in januari bij RTL. Het is nog niet bekend wat ze gaat presenteren.

Onder andere Lumen Photo's Carmen Kemmink fotografeerde Leonie ter Braak.

#Léonie Sazias

04 OKTOBER • Voormalig tv-presentatrice en oud-parlementariër Léonie Sazias is maandag op 65-jarige leeftijd overleden, ze was al geruime tijd ziek. In 1980 begon Sazias als omroepster bij Veronica, later werkte ze voor de oproepen AVRO en TROS. In 2006 maakte Sazias haar intrede in de politiek.

Lumen Photo's Frank Ruiter portretteerde Leonie Sazias.

Trending Kuiken
Trending Coolio
#COOLIO

29 SEPTEMBER • De Amerikaanse rapper Coolio is deze week op 59-jarige leeftijd overleden, laat maakte zijn managerJarez Posey bekend. Coolio, pseudoniem van Artis Leon Ivey Jr, scoorde het laatste decennium van de vorige eeuw diverse hits, waaronder de Billboard nummer 1 hit 'Gangsta's Paradise. 

De rapper werd tijdens zijn hoogtijdagen, midden jaren '90, geportretteerd door de Franse popfotograaf Renaud Monfourney (beeld rechts).

#Khadija Arib

28 SEPTEMBER • Het presidium van de Tweede Kamer stelt een onderzoek in naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag oud-politica van Khadija Arib, de voormalig voorzitter van het parlement. Aanleidingen zijn meldingen over machtsmisbruik en ‘een schrikbewind’, zo melden diverse media.

Arib werd geportretteerd door onder meer Corné van der Stelt (beeld links) en Wendelien Daan.

Trending Arib
Trending Spit
#LIZE SPIT

27 SEPTEMBER • Schrijfster Lize Spit is uitgeroepen tot auteur van het Boekenweekgeschenk 2023. Dat maakte de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) deze week bekend. Spit zegt "vereerd te zijn het Boekenweekgeschenk te mogen schrijven." De Belgische schrijfster bracht twee boeken uit Het smelt, waarvan meer dan 200.000 exemplaren werden verkocht en Ik ben er niet.

Fotografen Imke Panhuijzen en Ringel Goslinga portretteerden Spit.

#ARNON GRUNBERG

23 SEPTEMBER • De Johannes Vermeer Prijs 2022 wordt dit jaar toegekend aan schrijver Arnon Grunberg, dat maakte de organisatie achter de prijs bekend. Hij krijgt de Nederlandse staatsprijs voor kunsten vanwege zijn ‘uitzonderlijke betekenis voor de Nederlandse kunsten’, aldus de jury.

Grunberg werd op unieke wijze geportretteerd door onder andere Lumen Photo's Jouk Oosterhof (beeld links).

Trending Grunberg
Trending Wopke
#WOPKE HOEKSTRA

19 AUGUSTUS • De CDA-wens om met een cruciaal deel van de stikstofdoelen te breken, leidt tot spanning binnen de Nederlandse regering. De Tweede Kamer komt terug van haar zomerreces voor een spoeddebat over de kwestie met premier Mark Rutte en CDA-kopstuk Wopke Hoeksta. Laatstegenoemde politicus zette vandaag in een interview vraagtekens bij de stikstof-deadline van 2030, dit tot ergernis van coalitiepartij D66.

Prachtige Wopke Hoekstra portretten door Jiri Büller.

#Fedja van Huêt

17 AUGUSTUS • Amazon Prime Video heeft een Nederlandse bewerking aangekondigd van de internationale, op de New York Times column gebaseerde hitserie Modern Love. Acteur Fedja van Huêt vertolkt een belangrijke rol in de serie die wordt geregisseerd door Norbert ter Hall en deze winter in première gaat op het streaming platform.

Van Huêt werd geportretteerd door o.a. Andreas Terlaak, Corné van der Stelt, Frank Ruiter en Wendelien Daan (beeld rechts).

Trending Fedja Van Huet
Trending Herlaar
#NOORTJE HERLAAR

17 AUGUSTUS • De Nederlandse actrice Noortje Herlaar speelt één van de hoofdrollen in de door Amazon Prime Video aangekondigde dramaserie Modern Love. De serie is een bewerking van de gelijknamige, op de New York Times column gebaseerde, Amerikaanse hitserie. De tv-serie toont uiteenlopende verhalen over liefde en relaties. Naast Herlaar zijn ook onder andere Fedja van Huêt en Arjan Ederveen te zien.

Fotografe Wendelien Daan portretteerde Noortje Herlaar op prachtige wijze. 

#FRANS VAN HOUTEN

16 AUGUSTUS • CEO Frans van Houten vertrekt op 15 oktober als topman van technologiebedrijf Philips. Van Houten is bijna twaalf jaar, sinds 2011, de eindverantwoordelijke geweest bij Philips. Met Frans van Houten aan het roer ging Philips zich steeds meer richten op medische technologie. Zo werd verlichtingstak Philips Lighting verzelfstandigd en werd de consumententak verkocht.

Lumen Fotografen Linelle Deunk en Martin Dijkstra portretteerden de vertrekkend topman,

Trending Van Houten
Trending Jakobs
#ROY JAKOBS

06 AUGUSTUS • Roy Jakobs volgt topman Frans van Houten op als CEO van technologiebedrijf Philips. Jakobs werkt sinds 2010 bij Philips. Daarvoor werkte hij onder meer bij Shell en Reed Elsevier. Jakobs werkte voor het bedrijf in het Midden-Oosten en Chona. Sinds 2018 maakt Roy Jakobs deel uit van de raad van bestuur van Philips.

Lumen Photo's Rogier Veldman portretteerde de nieuwe topman.

#JOY DELIMA

04. AUGUST • Die Schauspielerin Joy Delima ist eine der Hauptdarstellerinnen in einer neuen niederländischen Dramaserie über die Bijlmer-Katastrophe. Dies berichtet der Fernsehsender KRO-NCRV, der die fünfteilige Serie im Herbst ausstrahlen wird. Die Serie erzählt die Geschichte der El-Al-Flugkatastrophe, die sich im Oktober 1992 im Amsterdamer Stadtteil Bijlmer ereignete.

Onder meer Erik Smits, Ilja Keizer und Maarten Kools (Bild rechts) haben kürzlich Delima porträtiert.

Trending Delima
Trending Regisseurs
Adil El Arbi & Bilall Fallah

04. AUGUST • Die flämischen Regisseure  Adil El Arbi en Bilall Fallah sind "traurig und schockiert", weil das Filmstudio Warner Bros. beschlossen hat, ihren Film Batgirl nicht zu veröffentlichen. Der Spielfilm mit einem Budget von 90 Millionen Dollar wird weder einen Kinostart noch eine Veröffentlichung auf Streaming-Kanälen erhalten. Die beiden Filmemacher berichten, dass sie die Entscheidung von Warner "nicht fassen können". 

Fotograf Filip Van Roe hat das Duo porträtiert.

NICK & SIMON

04. AUGUST • Die beiden Sänger des niederländischen Duos Nick & Simon wollen sich beide auf ihre Solokarrieren konzentrieren, bestätigt das Management der Volendam-Sänger. Anfang der Woche berichteten verschiedene Medien, dass sich das Gesangsduo "getrennt" habe. Das Management von Nick und Simon will sich (noch) nicht zu der Trennung äußern.

Schöne Porträtfotos, aufgenommen von Iris Planting (Bild rechts) und Mark Uyl.

Trending Nick Simon
Trending Groen
JITSE GROEN

03. AUGUST • Der niederländische Essenslieferant Just Eat Takeaway schreibt 3 Milliarden Euro auf den Buchwert seiner amerikanischen Tochtergesellschaft Grubhub ab und erleidet dadurch einen erheblichen Verlust. Das sagt der Geschäftsführer und Gründer von Thuisbezorgd, Jitse Groen. Der Aktienkurs des ursprünglich niederländischen Unternehmens ist in letzter Zeit stark gefallen.

Daniel Cohen (Bild links), Martin Dijkstra und Marcel Bakker fotografierten Groen. 

HANS KEMMINK

01. AUGUST • Der Modedesigner Hans Kemmink ist im Alter von 75 Jahren gestorben. Zusammen mit seiner Frau Puck Kroon führte Kemmink das preisgekrönte Modelabel Puck & Hans. Die Kleidung von Puck & Hans war beliebt; unter anderem trugen Prinzessin Irene, Candy Dulfer, Marina Abramovic und die Moderatorin Sonja Barend die Kreationen.

Liebevolle Porträts, unter anderem von Hans' Tochter Carmen Kemmink (Bild rechts) und Anne Claire de Breij.

Trending Hans Kemminkg
Trending Rutte
MARK RUTTE

27. JULI •  Der niederländische Ministerpräsident Mark Rutte Mark Rutte (VVD) ist am Dienstag seit 4310 Tagen (und damit fast 12 Jahren) im Amt und damit der dienstälteste Ministerpräsident der Niederlande. Damit bricht er den Rekord des früheren CDA-Ministerpräsidenten Jan-Peter Balkenende.

Schöne Porträtfotos, unter anderem von Iris Planting, Jiri Büller und Mike Roelofs

FRANK MASMEIJER

27. JULI • Der ehemalige Fernsehmoderator Frank Masmeijer  würde gerne zum Fernsehen zurückkehren. Masmeijer, der mehrere Jahre lang in einer belgischen Zelle eingesperrt war, sagt, dass er derzeit über ein Comeback als Moderator nachdenkt. In den 80er und 90er Jahren war Masmeijer ein Jahrzehnt lang das Gesicht des NCRV. Für diesen Sender moderierte er unter anderem die beliebte Spielshow Dinges.

Starke Porträts des Fotografen Martin Dijkstra.

Trending Masmeijer
Trending Splinter
Splinter Chabot

24JULI • Het boek Confettiregen van de Nederlandse schrijver Splinter Chabot is verkozen tot het mooiste lhbtiq+ boek van Nederland; het titel staat de eerste plaats van de Hebban Regenboog 100. Dat is een top 100 van mooiste queerboeken. De top 100 wordt door onder andere lezers van het tijdschrift Winq gekozen.

Lumen Photo's Ernst Coppejans, Ilja Keizer (beeld links) en Lin Woldendorp portretteerden Chabot.

Özcan Akyol

21JULI • Schrijver en tv-presentator Özcan Akyol keert na vijf jaar terug met een tweede reeks van het programma De neven van Eus, dit meldt de NTR. In deze nieuwe serie vervolgt Akyol zijn zoektocht door Turkije "in een poging de ziel van het immense land te doorgronden". Het tv-programma is vanaf 4 september te zien bij de NPO.

Onder andere Carmen Kemmink (beeld rechts), Daniel Cohen en Lin Woldendorp portretteerden Akyol.

Trending Akyol
Trending Enklaar
#CAS ENKLAAR

21JULI • De Nederlandse schrijver en theater-acteur Cas Enklaar is woensdag overleden, dit meldt de Volkskrant. De krant roemt Enklaar als "een markant, eigenzinnig en authentiek acteur verloren, die deel uitmaakte van een van Nederlands invloedrijkste theatergroepen." Enklaar stond voor het laatst in 2019 op het toneel.

Lumen Photo's Erik Smits portretteerde Cas Enklaar in 2018.

#JULES DEELDER

21JULI • Rotterdam eert de in 2019 overleden dichter en 'nachtburgemeester' van de stad, Jules Deelder. Hij krijgt krijgt vlak bij zijn oude stamcafé een eigen pleintje. De nu nog naamloze plek gaat het J.A. Deelderplein heten. Het idee voor een straatnaam komt van Deelders weduwe en dochter.

Prachtige portretfoto's geschoten door o.a. Lumen Photo's Lenny Oosterwijk, Marcus Köppen (beeld rechts) en Corbino.

Trending Jules
Trending Witteman2
#PAUL WITTEMAN

07 JULI • NPO-kopstuk Paul Witteman (75) keert niet meer terug op televisie. Dat vertelde de oud-presentator, die onlangs afscheid nam van zijn programma Podium Witteman, in het radioprogramma Nooit Meer Slapen: "Ik kom niet meer op televisie, dat is geweest. Weg is weg." Witteman ontving eerder dit jaar een Zilveren Nipkowschijf voor zijn volledige oeuvre. 

Fraaie beelden door Lumen's Ivo van der Bent en Alek.

Um ein bevorstehendes Projekt oder eine Lizenzierungsanfrage zu besprechen, zögern Sie nicht uns zu kontaktieren.