ABOUT US  •  PHOTOGRAPHERS  •  ASSIGNMENTS
Introducing the Kintzing collection: high-end celebrity portraiture shot by international talent.
#DOTAN

05 NOVEMBER • Dotan werkt aan een nieuw album, dit laat de Nederlands-Israelische zanger deze week weten op Twitter. Het laatste album van de Dotan, 7 Layers, stamt uit 2014. Het nummer Home van dat album behaalde topposities in de Nederlandse en Belgische hitlijsten.

Dotan werd geportretteerd door Frank Ruiter (beeld rechts), Jitske Schols, Julie Blik en Mark Uyl.

Trending Dotan
Trending De Kanter
#WANDA DE KANTER

03 NOVEMBER • De Nederlandse anti-tabakslobby heeft vrijdag een belangrijke rechtszaak gewonnen met mogelijk verstrekkende gevolgen voor de verkoop van sigaretten. De gerechtelijke uitspraak was het slotstuk van een jarenlange juridische procedure tegen de NVWA. Mede-initiatiefnemer en longarts Wanda de Kanter meldt "dolblij te zijn met de uitspraak."

Wanda de Kanter werd geportretteerd door onder meer Anouk van Kalmtout (beeld links), Jitske Schols, Jiri Büller en Linelle Deunk.

#Mariëlle Tweebeeke

31 OKTOBER • Journaliste Mariëlle Tweebeeke heeft maandagavond voor de tweede keer in haar carrière de Sonja Barend Award gewonnen. De presentatrice krijgt de vakprijs voor het beste televisie-interview voor haar gesprek met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky eerder dit jaar.

Onder andere Lumen Photo's Erik Smits (beeld rechts) en Wendelien Daan fotografeerden Tweebeeke.

Trending Tweebeeke
Trending Den Besten
#TIM DEN BESTEN

23 OKTOBER • In de nieuwe zes-delige televisieserie Timmyland zoekt tv-presentator Tim den Besten uit wat er komt kijken bij het besturen van een land. Voor het jeugdprogramma interviewde Den Besten ondermeer premier Mark Rutter en Koning Willem-Alexander. De serie is vanaf 13 november te zien bij de Publieke Omroep.

Tim den Besten werd op fraaie wijze geportretteerd door onder meer Carmen Kemmink, Jouk Oosterhof (beeld links) en Ilja Keizer.

#ESTHER OUWEHAND

11 OKTOBER • Esther Ouwehand, leider van de Partij voor de Dieren, trekt zich tijdelijk terug uit de Tweede Kamer. Ze is overbelast, meldt haar partij in een verklaring op de website. "Wie strijdt tegen roofbouw op de aarde, doet er goed aan om óók onder ogen te zien wanneer er roofbouw plaatsvindt op haarzelf", schrijft Ouwehand in een verklaring op Twitter. 

Portretfoto's door Andreas Terlaak, Frank Ruiter (beeld rechts) en Jiri Büller.

Trending Ouwehand
Trending Kristen
#Kirsten van Teijn

11 OKTOBER • Cabaretière Kirsten van Teijn heeft maandagavond de Neerlands Hoop, de prijs voor het grootste cabarettalent van het jaar, gewonnen. Zij won de prestigieuze prijs voor haar voorstelling (S)Experiment. De jury is enthousiast over de "opzwepende, moderne en urgente voorstelling. De fysiek sterke cabaretière is gegroeid in haar eigenheid en vond een plek voor al haar talenten."

Fotograaf Frank Ruiter portretteerde Van Teijn.

#KEES VAN DER SPEK

11 OKTOBER • Omroep KRO-NCRV onderzoekt zestien zaken uit het tv-programma Spoorloos waar een fixer bij betrokken was wiens integriteit ter discussie staat. Aanleiding voor het onderzoek is een nieuwe aflevering van Oplichters Aangepakt van misdaadjournalist Kees van der Spek. De publieke omroep bevestigt inmiddels twee ‘mismatches’.

Krachtige portretten door Lumen Photo-fotograaf Corné van der Stelt.

Trending Spek
Trending Wolffers
#IVAN WOLFFERS

07 OKTOBER • De Nederlandse schrijver en hoogleraar Ivan Wolffers is vrijdag op 74-jarige leeftijd overleden, dit maakte uitgeverij De Arbeiderspers vandaag bekend. Wolffers was reeds geruime tijd ziek. De schrijver van fictie, non-fictie en kinderboeken werd bij leven onderscheiden met onder meer de Mary Zeldenrustprijs en Van Walreeprijs.

Krachtige portretten door Jitske Schols (beeld links), Linelle Deunk en Paul Tolenaar.

#TIM HOFMAN

06 OKTOBER • Tim Hofman heeft donderdag tijdens het Televizierring-gala de award voor 'beste presentator' in ontvangst genomen. Hofman ontving de prijs voor de presentatie van zijn tv-programma BOOS. Het is de tweede keer dat Hofman de prijs won.

Frank Ruiter (beeld links), Lin Woldendorp en Corbino portretteerden Tim Hofman.

Trending Hofman New
Trending Louis
#LOUIS VAN GAAL

05 OKTOBER • De Nederlandse documentaire LOUIS van filmmaker Geertjan Lassche wordt gretig afgenomen in het buitenland. De film waarin voetbaltrainer Louis van Gaal gedurende drie jaar op de voet wordt gevolgd, is naast Nederland ook te zien in Spanje, België en Engeland. De productie is vanaf komende maand eveneens te zien in Duitsland. 

Prachtige portretten door o.a. Lars van den Brink (beeld rechts) en Martin Dijkstra.

#NIEUW WERK: FRANK RUITER

05 OKTOBER • Prachtig nieuw werk van Lumen Photo-fotograaf Frank Ruiter. Onder andere sterke portretten van modeblogger en presentatrice Anna Nooshin (afgebeeld), oud-wielrenner en sportcommentator Stef Clement en tv-persoonlijkheden Charisa Chotoe en Tim Hofman.

Ontdek meer werk van fotograaf Frank Ruiter.

Trending Nooshing
Template Leonie
#Leonie ter Braak

05 OKTOBER • TV-presentatrice Leonie ter Braak ruilt werkgever SBS in voor tv-zender RTL. Dit meldt het management van de 42-jarige Ter Braak. Momenteel is ze één van de gezichten van talkshow HLF8. Ter Braak heeft een contract voor drie jaar getekend en begint in januari bij RTL. Het is nog niet bekend wat ze gaat presenteren.

Onder andere Lumen Photo's Carmen Kemmink fotografeerde Leonie ter Braak.

#Léonie Sazias

04 OKTOBER • Voormalig tv-presentatrice en oud-parlementariër Léonie Sazias is maandag op 65-jarige leeftijd overleden, ze was al geruime tijd ziek. In 1980 begon Sazias als omroepster bij Veronica, later werkte ze voor de oproepen AVRO en TROS. In 2006 maakte Sazias haar intrede in de politiek.

Lumen Photo's Frank Ruiter portretteerde Leonie Sazias.

Trending Kuiken
Trending Coolio
#COOLIO

29 SEPTEMBER • De Amerikaanse rapper Coolio is deze week op 59-jarige leeftijd overleden, laat maakte zijn managerJarez Posey bekend. Coolio, pseudoniem van Artis Leon Ivey Jr, scoorde het laatste decennium van de vorige eeuw diverse hits, waaronder de Billboard nummer 1 hit 'Gangsta's Paradise. 

De rapper werd tijdens zijn hoogtijdagen, midden jaren '90, geportretteerd door de Franse popfotograaf Renaud Monfourney (beeld rechts).

#Khadija Arib

28 SEPTEMBER • Het presidium van de Tweede Kamer stelt een onderzoek in naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag oud-politica van Khadija Arib, de voormalig voorzitter van het parlement. Aanleidingen zijn meldingen over machtsmisbruik en ‘een schrikbewind’, zo melden diverse media.

Arib werd geportretteerd door onder meer Corné van der Stelt (beeld links) en Wendelien Daan.

Trending Arib
Trending Spit
#LIZE SPIT

27 SEPTEMBER • Schrijfster Lize Spit is uitgeroepen tot auteur van het Boekenweekgeschenk 2023. Dat maakte de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) deze week bekend. Spit zegt "vereerd te zijn het Boekenweekgeschenk te mogen schrijven." De Belgische schrijfster bracht twee boeken uit Het smelt, waarvan meer dan 200.000 exemplaren werden verkocht en Ik ben er niet.

Fotografen Imke Panhuijzen en Ringel Goslinga portretteerden Spit.

#ARNON GRUNBERG

23 SEPTEMBER • De Johannes Vermeer Prijs 2022 wordt dit jaar toegekend aan schrijver Arnon Grunberg, dat maakte de organisatie achter de prijs bekend. Hij krijgt de Nederlandse staatsprijs voor kunsten vanwege zijn ‘uitzonderlijke betekenis voor de Nederlandse kunsten’, aldus de jury.

Grunberg werd op unieke wijze geportretteerd door onder andere Lumen Photo's Jouk Oosterhof (beeld links).

Trending Grunberg
Trending Wopke
#WOPKE HOEKSTRA

19 AUGUSTUS • De CDA-wens om met een cruciaal deel van de stikstofdoelen te breken, leidt tot spanning binnen de Nederlandse regering. De Tweede Kamer komt terug van haar zomerreces voor een spoeddebat over de kwestie met premier Mark Rutte en CDA-kopstuk Wopke Hoeksta. Laatstegenoemde politicus zette vandaag in een interview vraagtekens bij de stikstof-deadline van 2030, dit tot ergernis van coalitiepartij D66.

Prachtige Wopke Hoekstra portretten door Jiri Büller.

#Fedja van Huêt

17 AUGUSTUS • Amazon Prime Video heeft een Nederlandse bewerking aangekondigd van de internationale, op de New York Times column gebaseerde hitserie Modern Love. Acteur Fedja van Huêt vertolkt een belangrijke rol in de serie die wordt geregisseerd door Norbert ter Hall en deze winter in première gaat op het streaming platform.

Van Huêt werd geportretteerd door o.a. Andreas Terlaak, Corné van der Stelt, Frank Ruiter en Wendelien Daan (beeld rechts).

Trending Fedja Van Huet
Trending Herlaar
#NOORTJE HERLAAR

17 AUGUSTUS • De Nederlandse actrice Noortje Herlaar speelt één van de hoofdrollen in de door Amazon Prime Video aangekondigde dramaserie Modern Love. De serie is een bewerking van de gelijknamige, op de New York Times column gebaseerde, Amerikaanse hitserie. De tv-serie toont uiteenlopende verhalen over liefde en relaties. Naast Herlaar zijn ook onder andere Fedja van Huêt en Arjan Ederveen te zien.

Fotografe Wendelien Daan portretteerde Noortje Herlaar op prachtige wijze. 

#FRANS VAN HOUTEN

16 AUGUSTUS • CEO Frans van Houten vertrekt op 15 oktober als topman van technologiebedrijf Philips. Van Houten is bijna twaalf jaar, sinds 2011, de eindverantwoordelijke geweest bij Philips. Met Frans van Houten aan het roer ging Philips zich steeds meer richten op medische technologie. Zo werd verlichtingstak Philips Lighting verzelfstandigd en werd de consumententak verkocht.

Lumen Fotografen Linelle Deunk en Martin Dijkstra portretteerden de vertrekkend topman,

Trending Van Houten
Trending Jakobs
#ROY JAKOBS

06 AUGUSTUS • Roy Jakobs volgt topman Frans van Houten op als CEO van technologiebedrijf Philips. Jakobs werkt sinds 2010 bij Philips. Daarvoor werkte hij onder meer bij Shell en Reed Elsevier. Jakobs werkte voor het bedrijf in het Midden-Oosten en Chona. Sinds 2018 maakt Roy Jakobs deel uit van de raad van bestuur van Philips.

Lumen Photo's Rogier Veldman portretteerde de nieuwe topman.

#JOY DELIMA

AUGUST 04 • Dutch actress Joy Delima is set to play the lead role in a new Dutch television drama about the Bijlmer disaster, this reports is public broadcaster KRO-NCRV, which will air the five-part series this autumn. The series tells the story of the El-Al aircrash disaster that took place in October 1992 in the Bijlmer district of Amsterdam's Bijlmer district.

Erik Smits, Ilja Keizer en Maarten Kools (image right) recently lensed delima.

Trending Delima
Trending Regisseurs
Adil El Arbi & Bilall Fallah

AUGUST 04 • Flemish directors Adil El Arbi en Bilall Fallah  are "sad and shocked" because film studio Warner Bros. has decided not to release their film Batgirl. The feature film with a budget of 90 million dollars will neither get a cinema release nor a release on streaming channels. The two filmmakers report on social media that they "can't believe" Warner's decision.

Lumen Photo's Filip Van Roelensed the Belgian the duo.

NICK & SIMON

AUGUST 04 • The two singers of the Dutch duo Nick & Simon both want to focus on their solo careers, the management of the Volendam singers confirms. Earlier this week, various media reported that the singing duo have "split up". Nick & Simon's management doesn't want to comment on the break-up (yet).

Wonderful portraiture by Iris Planting (image right)  Iris Planting and Mark Uyl.

Trending Nick Simon
Trending Groen
JITSE GROEN

AUGUST 03 • The Dutch meal delivery company Just Eat Takeaway writes down 3 billion euro on the book value of its American subsidiary Grubhub and suffers a considerable loss as a result. This announced CEO and Thuisbezorgd-founder Jitse Groen says. The share price of the originally Dutch company has fallen sharply in recent times.

Daniel Cohen (image left), Martin Dijkstra and Marcel Bakker lensed Groen. 

HANS KEMMINK

AUGUST 02 • Dutch fashion designer Hans Kemmink has died at the age of 75. Together with his wife Puck Kroon, Kemmink ran the award-winning fashion label Puck & Hans. Puck & Hans' clothing was popular; princess Irene, Candy Dulfer, Marina Abramovic and presenter Sonja Barend wore their creations.

Loving portraits by among others Hans' daughter Carmen Kemmink (image right) and Anne Claire de Breij.

Trending Hans Kemminkg
Trending Rutte
MARK RUTTE

JULY 27 • The Dutch Prime Minister Mark Rutte (VVD) has been in office for 4310 days (and thus almost 12 years) on Tuesday and is thus the longest-serving Prime Minister of the Netherlands. With this, he breaks the record of former CDA Prime Minister Jan-Peter Balkenende.

Striking portraiture by photographers Iris Planting, Jiri Büller and Mike Roelofs

FRANK MASMEIJER

JULY 27 • The Dutch former TV presenter Frank Masmeijer would like to return to television. Masmeijer, who was jailed in a Belgian prison for several years and was just recently released, says that he is currently thinking about a making comeback as a presenter. In the 1980s and 1990s, Masmeijer was a fixture on Dutch television. For public broadcaster NCRV, he presented the popular game show Dinges, among other programs.

Lumen Photo photographer Martin Dijkstra lensed Masmeijer. 

Trending Masmeijer
Trending Splinter
Splinter Chabot

JULY 24 • The book Confetti Rainbow by Dutch author Splinter Chabot has been elected as the most popular lhbtiq+ book of The Netherlands; the title is on the first place of the Hebban Regenboog 100. The top 100 is chosen by, among others, readers of Winq magazine.

Lumen Photo's Ernst Coppejans, Ilja Keizer (image left links) and Lin Woldendorp lensed Chabot.

Özcan Akyol

JULI 21 •  After five years, writer and TV presenter Özcan Akyol returns to TV with a second series of the programme The nephews of Eus, reports the NTR. In this new series, Akyol continues his quest through Turkey "in an attempt to fathom the soul of the immense country". The TV programme can be seen on NPO from September 4.

Carmen Kemmink (image right), Daniel Cohen and Lin Woldendorp, among others, lensed Akyol.

Trending Akyol
Trending Enklaar
#CAS ENKLAAR

JULY 21 • Dutch writer and theatre actor Cas Enklaar died on Wednesday, reports Amsterdam based daily de Volkskrant. The newspaper praises Enklaar as "a striking, idiosyncratic and authentic actor lost, who was part of one of the Netherlands' most influential theatre groups." Enklaar last appeared on stage in 2019.

Lumen Photo's Erik Smits photographed Cas Enklaar in 2018.

#JULES DEELDER

21JULI • Rotterdam eert de in 2019 overleden dichter en 'nachtburgemeester' van de stad, Jules Deelder. Hij krijgt krijgt vlak bij zijn oude stamcafé een eigen pleintje. De nu nog naamloze plek gaat het J.A. Deelderplein heten. Het idee voor een straatnaam komt van Deelders weduwe en dochter.

Prachtige portretfoto's geschoten door o.a. Lumen Photo's Lenny Oosterwijk, Marcus Köppen (beeld rechts) en Corbino.

Trending Jules
Trending Witteman2
#PAUL WITTEMAN

07 JULI • NPO-kopstuk Paul Witteman (75) keert niet meer terug op televisie. Dat vertelde de oud-presentator, die onlangs afscheid nam van zijn programma Podium Witteman, in het radioprogramma Nooit Meer Slapen: "Ik kom niet meer op televisie, dat is geweest. Weg is weg." Witteman ontving eerder dit jaar een Zilveren Nipkowschijf voor zijn volledige oeuvre. 

Fraaie beelden door Lumen's Ivo van der Bent en Alek.

To discuss an upcoming project or licensing request don’t hesitate to get in touch.